ETNA (Roșu) este certificat conform EN 20471 (culori contrastante)

Decembrie 2018, XM FireLine™ țesătură ignifugă Etna în culoare roșie a fost certificată conform EN 20471 (culori contrastante).

Țesătura ignifugă Etna este confecționată din bumbac de 350 gsm cu fire antistatic și proiectată pentru a fi folosită în Metalurgie și alte industrii. Această țesătură este folosită cel mai bine pentru jachete de protecție, pantaloni, salopete și alte îmbrăcăminte ignifugă.
Țesătura ignifugă Etna are cel mai înalt nivel de protecție împotriva stropilor metalice – E3, testată de ISO 9185. Țesuta din satin Etna ajută picăturile de metal topit să se desprindă cu ușurință de pe suprafața netedă a țesăturii atunci când este folosită în îmbrăcăminte ignifugă.
Fabricat din fibre naturale, este moale și confortabil de purtat și protejează împotriva focului Flash și a arcului electric. Fire antistatică de carbon, integrată sub formă de dungi în suprafața Etna, o face sigură pentru utilizarea în atmosfere explozive. Pentru a preveni scânteile cu descărcare electrostatică (ESD), fibrele antistatică descarcă în siguranță electricitatea statică eliminând riscul de incendiu și explozie.

Standardul EN 20471: 2013 specifică cerințele pentru îmbrăcăminte de înaltă vizibilitate. Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate este destinată să ofere claritate purtătorului în orice condiții de lumină atunci când sunt văzute de operatorii de vehicule sau de alte echipamente mecanizate în timpul zilei și sub iluminarea farurilor în întuneric.

Conform EN 20471, țesătura noastră ignifugă Colombo a trecut cu succes următoarele teste:

FASTNESS DE CULOARE LA RUBBING (ISO 105-X12: 2016) – nivel de performanță TRECERE

Metoda se aplică textilelor confecționate din toate tipurile de fibre sub formă de fire sau țesături, inclusiv învelișuri de podea textile, vopsite sau imprimate. Se pot face două teste, unul cu o cârpă de frecare uscată și unul cu o cârpă de frecare umedă.

Imediata Evaluare după testare

STAINING DRY

  • Înfășurare: 4-5 – TRECERE
  • Bărbătura: 4-5 – TRECERE

Limita stabilită de standardul EN ISO 20471: 2013 + A1: 2016 pentru rezistența culorii la frecare este de 4, la uscat.

FASTNESS DE CULOARE LA PERSPIRARE (EN ISO 105-E04: 2013) – nivel de performanță TRECERE

Acest test este destinat să determine rezistența culorii textilelor vopsite la acțiunea transpirației acide și alcaline. Acest criteriu nu se aplică produselor albe, nici produselor care nu sunt nici vopsite, nici imprimate, țesăturilor de mobilier, perdelelor sau textilelor similare destinate decorațiilor interioare.

SOLUȚIA ALKALINE

  • schimbarea culorii: 5 – TRECERE
  • colorare (bumbac / lână): 4-5 / 4-5 – TRECERE

SOLUȚIA ACID

  • schimbarea culorii: 5 – TRECERE
  • colorare (bumbac/lână): 4-5 / 4-5 – TRECERE

Limita stabilită în standardul EN ISO 20471:2013 / A1:2016 punctul (5.3.2) pentru testarea rezistenței culorii la transpirație, este de 4 pentru degradare și 4 pentru colorare

FASTNESS DE CULOARE ÎN ÎNCĂRCAREA DOMESTICĂ ȘI COMERCIALĂ (EN ISO 105-C06: 2010) – nivel de performanță TRECERE

Specifică o procedură pentru a determina forța maximă și alungirea la forța maximă a țesăturilor textile folosind o metodă de bandă.

Metoda se aplică în principal țesăturilor textile, inclusiv țesăturilor care prezintă caracteristici de întindere oferite de prezența unei fibre elastomerice, mecanice sau chimice. Poate fi aplicabil țesăturilor produse prin alte tehnici. Nu se aplică în mod normal geotextilelor, materialelor nețesute, țesăturilor acoperite, țesăturilor din sticlă din sticlă și țesăturilor fabricate din fibre de carbon sau fire de bandă poliolefină.

Metoda specifică determinarea forței maxime și alungirea la forța maximă a epruvetelor de test în echilibru cu atmosfera standard pentru testare și a epruvetelor în stare umedă.

  • schimbarea culorii: 5 – TRECERE
  • colorare (bumbac / vâscoză): 4-5 / 4-5 – TRECERE

Limita stabilită în standardul EN ISO 20471:2013 / A1:2016 punctul (5.3.3), pentru testarea rapidității culorilor la curățarea la uscat, este de 4 pentru colorare.

DETERMINAREA FORMĂRILOR ȘI A ELONGĂRII (EN ISO 13934-1: 2013) – nivel de performanță TRECERE

Metoda se aplică în principal țesăturilor textile, inclusiv țesăturilor care prezintă caracteristici de întindere oferite de prezența unei fibre elastomerice, mecanice sau chimice. Poate fi aplicabil țesăturilor produse prin alte tehnici. Nu se aplică în mod normal geotextilelor, materialelor nețesute, țesăturilor acoperite, țesăturilor din sticlă din sticlă și țesăturilor fabricate din fibre de carbon sau fire de bandă poliolefină.

Metoda specifică determinarea forței maxime și alungirea la forța maximă a epruvetelor de test în echilibru cu atmosfera standard pentru testare și a epruvetelor în stare umedă.

Metoda este restricționată la utilizarea mașinilor de testare cu viteză constantă de extensie (CRE).

ÎNTĂRGIREA BREAKING

  • Înfășurați: -1400N – TRECERE
  • Tragere: -1000N – TRECERE

ELONGATION

  • Înfășurare: -11,0% – TRECERE
  • Tragere: -15,5% – TRECERE

Incertitudinea relativ extinsă a rezistenței la rezistența la tracțiune este ± 5% valoarea testului măsurată, pentru o probabilitate de acoperire de 95%.

REZISTENȚĂ LA VAPOR LA APĂ (EN ISO 11092:2014) – nivel de performanță – TRECERE< /strong>

Aplicarea acestei tehnici de măsurare este limitată la o rezistență termică maximă și la o rezistență la vapori de apă, care depind de dimensiunile și construcția aparatului utilizat (de exemplu, 2 m2 > ·K/W și 700 m2 ·Pa/W, pentru specificațiile minime ale echipamentelor menționate în ISO 11092:2014).

  • Rezistența la vapori de apă R et (m 2 Pa / W): 4,61 – TRECERE

În conformitate cu cerințele EN ISO 20471: 2013 + EN ISO 20471: 2013 / A1: 2016, rezistența la vapori de apă nu trebuie să fie mai mare de 5 m2 · Pa/W.